Menu Close

„Savanoriškos veiklos diena Vėžaičių miestelyje „Darom 2019“

Švari aplinka – sveiki piliečiai

Tradicinės talkos „Darom“ 2019 –ųjų metų šūkis „Švari aplinka – sveiki piliečiai“ šiemet labai anksti pakvietė visą Vėžaičių pagrindinės mokyklos bendruomenę apsižvalgyti, o ką mes galime nuveikti vardan švaresnės, sveikesnės aplinkos. Nors balandžio orai ir  nelepino mūsų saulutės šiluma, metėme visus darbus į šoną ir suskubome tvarkytis. Pirmiausia visi vieningai valėme savo pagrindinę darbo vietą – klases. Šveitėme suolus, sienas, bandėme „išlaisvinti“ pasuoles nuo prilipintų gumos gabaliukų.

Bet įdomiausia veikla laukė lauke. Mūsų rankų buvo pasiilgęs mokyklos stadionas, žaliosios vejos, takeliai. Tradiciškai pagal paskirstytas teritorijas mūsų mokiniai pasidalijo darbus: vieni švarino stadiono pakraščius, bėgimo takus, kiti grėbė lapus ir nešė šakas. Mokiniai tvarkėsi ne tik mokyklos teritorijoje, bet ir už jos ribų, miestelio skvere ir prie užtvankos. Greitai prisipildė šiukšlių maišai, aplinka tapo gražesnė, o gamta – tarsi atgijo.

Buvo smagu, kad  dalyvavome akcijoje ne tik dėl paties tvarkymosi, bet ir smagiai pabuvome kartu, pajutome bendruomeniškumo jausmą darant gerus darbus.

8 klasės mokinė Rugilė Širakovaitė



Skip to content