Menu Close

Integruota diena „Gyvūnų globos metai“

Balandžio 15 d. mokykloje vyko integruota diena, skirta gyvūnų globos metams paminėti.  Mokiniai buvo skatinami globoti ir saugoti savo augintinius, rūpintis aplinka, kurioje gyvena mažieji žmonių draugai.

Penktokai žiūrėjo jautrų filmą apie šuns ir jo šeimininko draugystę „Hačiko. Šuns istorija“, aptarė jį ir piešė pagrindinį šio filmo herojų – Hačiko. Kai kurie mokiniai, kuriuos  sužavėjo filmo idėja, sukūrė trumpus aprašymus apie savo augintinius. Antrokai paruošė pristatymus apie savo augintinius arba jiems gražiausius gyvūnus. Taip pat  žiūrėjo Klaipėdos lėlių teatro lėlių spektaklį ,,Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė”, kuris vaikams paliko nepamirštamą įspūdį, sukėlė daug klausimų ir diskusijų. Dieną baigė sportuodami ir pamėgdžiodami įvairius gyvūnus. Mokiniai sužinojo įdomių faktų apie vėžlį, panterą, tigrą.

Per etikos pamoką šeštokai aptarė, kuo žmogus savitas, kuo išsiskiria iš kitų gyvų būtybių. Mokiniai prisiminė, kokius gyvūnus yra auginę bei įvardijo filmus, kuriuose atsispindi žmogaus ir gyvūno santykiai. Surašė požymius, kurie būdingi žmogui ir kurie gyvūnui. Aptarė, jog instinktai, fiziologiniai ir psichikos procesai, vykstantys žmogaus organizme, būdingi visiems žmonėms. Kiekvienas gyvūnas taip pat turi instinktus, tačiau, kad gyventų ir kurtų, žmogui nepakanka vien įgimtų gebėjimų. Labai svarbu, kad jis nuolat ugdytų mąstymo, suvokimo, kūrybines ir kitas savo galias. Per matematikos pamokas mokiniai sprendė tekstinius uždavinius apie paukščius, gyvūnus, o štai lietuvių kalbos pamokose mokiniai kūrė tektus apie gyvūnus, juos pristatė klasės draugams. Per rusų kalbos pamokas  kalbėjo apie pomėgius ir savo augintinius. Muzikos pamokose mokiniai kalbėjo apie muzikos reikšmę gyvūnams: grupėse ieškojo informacijos apie muzikos daromą įtaką šunims, katėms, žiurkėms ir karvėms. Antrokai aptarė, kokie gyvūnai asocijuojasi su artėjančiomis šv. Velykomis, dainavo velykines dainas ir spalvino muzikinį – velykinį sveikinimą. Per dailės ir technologijų pamokas mokiniai piešė ne tik guašu, bet ir kompiuteriu, konstravo gyvūnus iš antrinių žaliavų.

Džiaugiamės, kad mokinukai suprato, kodėl ir kaip reikia rūpintis gyvūnais. Tikėkime, kad po tokių veiklų Žemėje bus mažiau beglobių gyvūnų.

 

Mokytoja Lina Lapinskienė

Skip to content